Molanders krönika

Micke Molanders krönika

 

 Micke Molander, tävlingsansvarig i Pimpel - Stockholm

 

 

Onsdagen den 13 februari hade Sportfiskarnas styrelsemöte, tävlingskommitténs ledamöter var inbjudna och det var på riktigt ett bra möte där flera frågor ställdes ut i luften. Efter det att kommittén efter en timme lämnat möte hade man ordinarie möte i kommittén, där man hade många frågor att lyfta. En fråga var lättnaden Elborr eller skruvdragare i dagligt tal. En synnerligen obehaglig incident hade gjort att frågan hamnade högst upp i dagordningen och kommittén tog ett snabbt beslut att batteriet måste vara bortkopplat vid in och utgång vid isfiske, en omedelbar regeländring.

På lördagens klubbmatch mellan Gnesta och Täby gällde den nya regeln.

På måndagen var vaxholmarna ute för att syna isen inför söndagens DM serie då olyckan var framme. Tomas Wuopio hade just borrat dagens sista hål och skulle just ta bort batteriet när han på en isbit föll handlöst över borren som drog igenom jacka, tröja och undertröja och tre centimeter in på överarmen. Dessutom vred han sönder en flisa i underarmen och numera är han sydd med nio stygn i överarmen och gipsad på underarmen.

Björne, har gjort sig illa och flera andra likaså. Det är ingen lek att hantera dessa starka verktygsmaskiner. Så istället för en skämtsam krönika blir veckans rader mer en uppmaning till er som använder dessa maskiner. Var försiktiga och släpp inte på koncentrationen, att falla handlöst över en roterande borrkrona av nyslipad modell kan skada er för livet.

Tomas hälsar från sjuksängen att han är snart tillbaka och han grämer sig mest över att missa DM kommande helg. Jag är mest glad över att det inte gick värre. Så vänligen respektera den nya regeln och ta bort batteriet vid in och utgång och förstå att varför regeln tillkommit.

Jag passar givetvis också på att gratulera den omåttligt populära Magelkungen Calle Andersson till segern och hälsar alla välkomna till DM som vi är ett stort gäng som försöker få till på bra sätt kommande lördag.

 

Mvh

Michael Molander

 

Krönika Molander skriven 20190213:  Läs Klicka

Krönika Molander skriven 20190203 efter INSTÄLLDA DM Klicka:

Krönika Molander skriven 20190118 efter DM serie 2019: Klicka:

Krönika Molander skriven: 20190115  efter 2 DM serie 2019:  Klicka:

 

Intervju med Plutten inför säsong 2019: Klicka:

 

 

KRÖNIKAN      Se PDF

2018-03-21

 

Möte på förbundet

Innan mötet erhåller jag ett paket från Janne Åkerlind, en kotlettrad från vildsvin. Jag vågar inte ens berätta att den förra såg god ut men hur den smakade vet bara David den spjuvern som utan minsta tvekan satte i sig rubbet.

Vi var ca 20 personer på mötet på huvudkontoret i Minneberg som i huvudsak hade som fokus att sätta prioriteringar för Sportfiskarnas arbete de närmaste 5 åren. Den timme som var avsedd för mötet blev 3.5 timme, det var jättebra diskussioner och det var tydligt vart distriktets medlemmar hade sina prioriteringsområden. Tävling var utan tvekan det som var i fokus och det ska bli intressant att följa fortsättningen då jag som nyanställd på just tävling fått höra att övriga distriktsmöten haft samma prioriteringar. Jag kände innan min anställning att tävling engagerar och att tävlingsfiskarna oavsett gren har lyft just faktum att tävling varit inte nog i framkant. Jag känner att vi är på rätt väg och att förbundet verkligen lyssnar kan ni vara säkra på. Samtidigt kan man inte ducka för att vi har andra viktiga frågor som förbundet måste fokusera på.

Att se cirkus 20 medlemmar från drygt tio klubbar från Sthlms distriktet på var väldigt positivt. Sportfiskarna i Sthlm kommer att verka för att vi har en sammankomst en gång per år i samma goda anda i syfte att få med medlemmar och klubbar i engagemanget. Det var en tydlig signal från de närvarande och vi på Sportfiskarna ser inga hinder för detta, tvärtom.

Sportfiskarna jobbar just nu fram en vision mot 2023. Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare höll i mötet tillsammans med styrelsens representant Tony Söderblom. Vi satte klisterlappar på de områden de närvarande ansåg var prioriterade för det arbetet. Dessa övningar genomförs nu över hela Sverige på flera distrikt och ut mynnar prioriterade områden för Sportfiskarnas fokus de kommande åren. Det innebär i praktiken att det demokratiska arbetet får fotfäste från klubbarna och att förbundet får vägledning från medlemmarna. Möjligheter och hot och utmaningar av olika slag konstaterades. Klart är att Sportfiskarna gör och har gjort mycket bra men att vi inom vissa områden behöver göra mer. Att på ett så tydligt sätt se att tävling är ett fokusområde för de närvarande inspirerar mig och jag kan inte annat än säga att jag ser fram emot gryningen för att få sätta tänderna i framtiden. Det finns massor av idéer och förslag men samtidigt måste man ta allt i rätt ordning och att inte springa på allt. Jag hoppas och tror att ni har lite tålamod för tid och resurser är inget man snyter ur näven.

Snö, stöp och tveksamma isar

Vintern har varit väldigt speciell. Det har varit snudd på flyttat SM till succé på SM i pimpel. Det har varit krångel med isar i distriktet till att som nu vara de bästa på många år. Medan man på vissa delar i norra Sverige tvingas ställa in tävlingar så har man på ett helt annat sätt kunnat öppna upp för nya i mellan och södra Sverige. Vi som äter ägg till frukost i mellansverige har nu helt plötsligt en chans att pimpelfiska upp kvällsmaten. Gnesta SFK erbjuder tävling hela påsken.

NM i pimpel

Vi hoppas givetvis på svenska framgångar på NM i Luleå, på samma vatten där vi nästa år tävlar i SM i pimpel. En unik plats för SM, väldigt publikt i närheten av kajen som gränsar mot stadens gator. Jag tackar Er alla för pimpelåret som gått och ett speciellt tack till Leif o Calle, vapendragarna i distriktet, som alltid är PÅ när det gäller.

Slutligen önskar jag Er alla ett bra avslut på pimpelsäsongen och att vi ses igen nästa vinter!

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

KRÖNIKAN

2018-02-22  Läs i PDF

 

DM-Serien, Södertälje

Innan start kommer Janne Åkerlind med två paket vildsvinskotlett. Smaskigt. Det vattnas i munnen och middagen är klar. Nä du gubbe lilla, de är till David! Vadå David? Man undrar just va han gjort med Janne som inte jag gjort, nåväl jag fick snus av Holmudd på DM 1 men det fick inte David så någon rättvisa kanske ändå råder.

Måsnaren, en sjö i min smak. Många öar, vikar och grund samt en hel del ovisshet och med en lämplig förmodad segervikt på ca 6 kg. Det var DM på sjön på åttiotalet och då vann Mats Arnoldsson vilket han sa sig förträngt. Det är klart, att har man en meritlista som Mats så lär segrarna falla i glömska allt eftersom. En fin dag hade vi att se fram emot men solen kunde inte ta sig igenom utan det blev lite snöfinglor i luften istället, nä det är inte felstavat det heter snöfinglor, fråga min dotter som myntade uttrycket när hon var runt 5-6 år.

 

 En annan som trodde han var i den åldern var Timpa som utan att tveka äntrade rutchkanans topp för genomgång. Vi var många som var oroliga för om han skulle svinga sig i banan efteråt men han fick råd av undertecknad att ta trappstegen ner tillbaka. Jag hade fått tips, man får alltid tips har jag märkt, men de är sällan att lita på. Men när skottet small satt sju minst sagt meriterade gossar på rad på den kant jag valt. Vilket tips Lövet fått vet jag inte men han sprang iväg som en avlöning och fick sällskap av bland annat Robin. När jag släpper ner i första hålet märker jag att det smäller i pirken, är det möjligt, har jag hamnat rätt? Sen utspelar sig en fars som i svartvitt hade varit som hämtad från Buster Keaton eller Charlie Chaplin.

 

Det låg lina överallt, spön på isen, avslitna pirkar på stor abborre men även ca 1 kg fisk i min skrylla. Faan Molander, vilka fiskar, vilket ös, Mats, Kim och Roger klagar. Men grabbar ni fick ju se kroken innan, Djurgårdan med guldtopp. Nån som vill köpa?

 

 Nä fy faan svarar Roger. Jag slår ett nytt hål, men nu sitter sex fiskekompisar som en solfjäder runt mig. Inte en stöt. Hål nr 3, här blev det kontakt och ca 8 hg abborrar till. Totalt typ 1.8 kg och 14 abborrar. Sen dör allt, ingen får nått och vi sprids med vinden. Roger o Mats tar plats i vassen medan jag gör en iskall svepning på 2 km. Tillbaka till Mats o Roger som sitter och får enstaka pyttisar, nä de här går inte säger Mats och får med sig Roger, bye bye. Jag stannar till vid kanten jag startade och tar en 100 grammare till sen får jag nog. Min tipsare sa, gå inte genom sundet.

 

Men eftersom han inte är att lita på (han är från Gnesta SFK) så tar jag mig till ön bortom sundet. En hylla har jag sett på kartan. Sex meter inte en stöt, kliver in mer på hyllan, pang och fem snabba och 8 hg på 1.8m. Jag ser mig omkring, 20 kvm oborrad hylla och det kryllar av hektosbitar, nu vinner jag. Nix, så blev det inte. 15 hål och nån enstaka till och ca 3.5 kg totalt. Då kommer Gunnar Blomberg som sänd från ovan, nä här var det dåligt, jag går tillbaka till viken för där var det bättre.

 

Han rundar in till nästa vik och den vetgirige Molander hänger på. Där sitter Dahlin, Dyppe, Himmelroos, Gunnar, Axenmo och nån till vid en sten som sticker upp.

 

Himmelroos drar fem med ränder på, jag förstår varför det är sönderborrat. Mina vänner vid stenen informerar om abborrar som fastnat i hålet, som hade ögon som cyklop, som inte ens gått upp i 150mms hål osv. Samtidigt röjer Gotlandsjögge omkring som en iller, faan du ska se Dahlin och Dyppe.

 

Vilka fiskar och jag får inget. Jag sätter mig bakom Himmelroos och drar ett kilo på 6 fisk. Jaha, hur svårt kan det va? Sen far jag omkring som Jögge och får nån ströfisk medan Dyppe går tillbaka till ett gammel hål och tar en trehektos till och tappar en lika stor. Hade Jörgen fått plats i hålet hade han hoppat i! Det är ju faan oåtroåiligt. När skottet smäller har Dyppe 5.4, Dahlin 5.1, Jag 5.0 och Gunnar 4.6.

 

Samtliga hamnar i kön för kuvert på utdelningen. Från andra delar på sjön fångar jag upp att Hellgren hittade fisk men att Robin luktade till sig stället och släppte ner i ett gammelhål och fick klunsar, såklart, för det är ju inget snack att killen förutom att han är ruskigt kompetent också har det där lilla flytet detta år. Jag tycker faktiskt synd om RH för missen på SM, jag hade unnat Robin ett svenskt mästerskap. Där sitter förresten Carina, 10 fiskar och 3 kg. Hur är det möjligt man frågar sig gång på gång, hur är det möjligt, slagdängan från JustD upprepar sig. Roger, Boman, Mats håller en låg profil vid bilarna, de hittade inte rätt denna dag. Vid prisutdelningen händer dock grejer. Inte så att någon förvånas att Robin vinner, Dyppe likasamma osv utan läs nedan. Tack Timpa och gänget som fixade en jättekul sjö där det fanns fisk med ränder på, hit åker jag gärna igen.

Lagserien avgörs i sista omgången

Dagen till ära hade Jocke skjutit ut sig ur laget och Anders Widerberg var kronbakis efter 50års skivan kvällen innan. Vi hade plockat in Kim och Dahlin som reserver.

Jag hade precis vägt in när Dahlin visar sin tag, mina 5012 gav torsk med ca hektot. Då ser jag Robin och Lövet som med två breda flin konstaterar att de vann laget och att därmed är det mer eller mindre klart att de vinner årets lagserie. ”Men vänta nu” hur mycket har ni, Robin 6,8 och Lövet 5,4 o Roger typ 2,2 så 14.4 totalt. Hur mycket hade Kim då frågar jag, 4 kilo svarar Robin. Ja då slår ni oss för då har vi 14.1 totalt. Jag vänder mig dock om och frågar Kim, mer exakt hur mycket, svaret smakar fågel 4.299g. Hoppsan, Robin vi har också 14.4 kg för Kim har 4.299, jag 5012 och Dahlin 5.3 nånting. Robin visar fingerfärdighet när han fipplar med kalkylatorn på mobilen. Fan va jämt det blir, det blir stenhårt! När vi åker hem är förvirringen total. Vinner TPF 1 lever serien men om SPF vinner så är serien avgjord.

 

Jag kastar mig på luren och kollar vikterna med Calle direkt när jag hängt alla blöta kläder på tork. Jodå, vi vinner och serien lever inför sista omgången.

 

TPF Elit behöver en poäng mer än SPF. Dessutom missar Roger sista omgången då han är på Anfield och ser returen Arsenal-ÖSK så en reserv måste kallas in. Det här blir en rysare och jag tackar dagens två reserver Kim och Dahlin för strong insats. Om Täby Elit vinner lagserien, så räknar jag med en rejäl krogrunda som tack, speciellt inbjudna Kim och Dahlin. Kortet i baren liksom.

Michael Molander 070-4443298  molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

 

 

KRÖNIKAN  Läs i PDF:

2018-02-05

 

DM Stockholm ingen bra start

I bilen upp mot Länna Kyrksjö söder om Norrtälje sitter förutom jag själv Roger Johansson (SPF), Göran Hellgren och David Öman som dagen till ära gör premiär på is denna vinter. Snacka om storfräsare o så jag, en glad amatör med förmågan att skriva några rader men inte att fiska. Det är Roger som kör men det är min Volvo som rullar, då jag har minst sagt lite problem i nacken, sannolikt diskbrock men det ska vi inte skylla på. För er som inte testat morfinderivat kan jag säga, det funkar, man känner inte efter så mycket. När vi når Länna Kyrka är alla på plats, hard core gänget, och även några som hållt sig undan i vinter typ Arto Jumisko som just bokat flyg o boende i Kazakstan med Mormyskalandslaget. Vi håller alla tummar vi har för de svenske.

 

När vi betalt, skrivit in oss och surrat runt lite så upptäcker jag att nått fattas. Pimpelstövlarna är hemma i Bromma 70 minuter bort, eller ca 2 timmar bort på tävlingstid. I de här gänget, det känns som uppförsbacke. Men va ska man göra, att fiska 4 timmar i Sneakers är ingen option. Det får bli 16 mil fram o tillbaks o hämta det som står i hallen. Men då dyker Klasse Jansson upp och erbjuder stövlar stlk 42 (min storlek) färdigbroddade o klara. Han hade gjort en Dagens Dubbel och tagit med två par. Nu står jag inför ett svårt val. Två timmar fisketid eller sätta mina fötter i Bajenstövlar. Jag valde det senare och det skulle visa sig vara helt fel val, vilka skitstövlar! De ledde mig åt helvete åt fel håll, jag ska inte gå in i detaljer men nog faan slet jag på sulan. Sju personer i sundet, härregud, det här vinner jag lätt.

 

Femton minuter senare har inte nån av de sju fått ett pet, men då händer det, jag och Boettge får var sin 7hgs men han tappar sin och jag får upp min. 1-0 i gädda. Jag ringer Jocke och får reda på att det är nog bättre där än här. På vägen österut passerar jag Arto Kosonen, snacka om att den killen kan sniffa till sig fisk, han va helt desperat. Jag får klara besked av Eine Nykänen att hon har två, en stor och en liten. Hon vägde senare in dryga 3,2 kilo så antingen ljög hon eller också fick hon allt sista två timmarna. Jag litar på Eine, naiv eller inte men hon kan väl inte ljuga för mig?

 

På väg upp förbi Eine möter jag David och Lövet som fladdrar förbi i vinden. På andra sidan ser jag Litholm på väg tillbaka mot starten. Varningssignalerna slår om till blinkande orange. Arto Jumisko pratar mewst om Kazakstan och det ser uppgivet ut. Jag sitter en kort stund senare bredvid Rogge Johansson, Felix och Kenta Einarsson, drar upp fisk 3-4, små jäkla små abborrar. Ni fattar? Felbeslut 1 att lämna startsundet. 2 Att tro på Eine. 3. Jag såg inte magic Sundberg på hela dan! Jag beslutar mig för att packa ihop och ta mig tillbaks till där jag började för jag vet att där kan det komma några stora. Efter den lilla uppfriskande promenaden så slog klockan tolv och mina fyra sardiner i tomatsås i botten på skryllan utgjorde inget större hot i herrklassen. När jag svänger runt hörnet ser jag en klump på 20 personer mitt i viken, min första tanke H-vete. Micke Boettge en annars ganske trevlig fiskekompis i klubben vräker ur sig ”du missade just rejset Anna o Wouppan drog flera men alla fick nån”.

 

Asså jag fattade att jag min idiot hade gjort en 1.5 timmars vandring åt fanders medan de som satt lugna i båten drog grovsingar, men att dessutom få sanningen slängt i ansiktet det svider kan jag säga. Jag fick naturligtvis inte ett pet, gick in till vassen och fick en grön med gula prickar på. Vid det här laget så insåg jag att ”det var inte min dag” men jag sprang mellan hålen och låg i precis hela tävlingen för lagets skull men det räckte inte alls denna gång. Med tio minuterkvar så säger jag till Hasse Enström att jag ska gå tillbaka där jag start och ta en stor. Jag borrar ca 3 meter ifrån mitt första hål och släpper ner. Pang, och cirka en minut senare gör jag C&R på dagens tredje gädda. Mitt första besök för två år sedan på Länna Kyrksjö gav dryga 2 hg, denna gång nästan 8 hg så jag tror att om trenden håller i sig så är jag över kilot nästa gång.

 

Sen blev det lotteri på riktigt och Lenja vann en flaska Konunga Hill, när hon uppnår rätt ålder så lär den vara lagrad tillräckligt. Noterbart är att pristagare 5 i lotteriet Serie T nummer 3 missade sin vinst och vi fick dra en ny vinnare.

Sen blev det medaljer åt alla håll, utom åt mitt håll! Det delades ut medaljer till höger, vänster o mitt fram, till äldre som unga men inte till mig. Vem som vann haha, den gav inte ens pengarna tillbaka. Ni får initialerna RH. Men förutom den omöjlige ska jag passa på att hylla Georg Persson, Eine och fröken Bertilsson, vilka vikter.

 

Hur i H-vete bar ni er åt? Jag tar emot alla tips jag kan få inför SM  070-4443298.

För egen del var ändå Davids comeback dagens höjdare, faktiskt årets höjdare! Han har till slut bestämt sig för att vara med på SM 2018 vilket gläder en pappa som jag väldigt mycket. Ni som känner David vet vad som gäller och det är allt eller inget. Jag är så himla glad för att han provar. I går lördag så var han ovetande om att han ska tävla i seniorklass på SM för så säger reglerna, kvala i juniorklass men tävla som senior. Den som verkar minst brydd över detta är David, han e på och jag lovar att ingen går säker! Däremot för egen del så behöver de som tror på mig tänka om. Jag får sätta ett eget mål på SM, först i korvkön är ett alternativ jag funderar på just nu.

Vädret på Länna Kyrksjö var annars historiskt bra till en början men sedan kom vinden och det blev lite kyligare. Men eftersom vi håller på med en vintersport utomhus så säger jag fyra solar av fem.

 

Nu laddar vi om inför SM i huvudstan och till alla lantisar säger vi ”lycka till ”!

Ja visst, ni ska få ett tips.

Vem vinner SM? Om inte RH vinner så finns det inget rättvisa i världen, jag både hoppas och tror!

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

 

 

KRÖNIKAN  Läs i PDF:

2018-01-14

 

Säkert iskallt, iskallt stekhett

Har du varit på Rimbo-Långsjön nån gång? Om så är fallet, har du fiskat nångång? Om så är fallet, har du pimplat? Om så är fallet, så vet ni skillnaden på himmel o helvetet. Jag och min parhäst Jocke Åklint tog sikte på det säkra stället, dvs där man kanske inte vinner (även om det hänt) men man placerar sig väl. Inte alls av en slump sågs Robin, Litholm, Roger Johansson, Arnoldsson, Carina, Björne, Juha, Roffe o Leena, Ingemar m.fl. på samma lilla område. Vi ville alla liksom vara med från början och sedan kanske göra ett genidrag sista timmen och rycka ifrån, tror det var tanken på alla oss som inte var helt utan rutin från sjön. Robin har väl exempelvis travat runt sjön flera varv och jag och Jocke har traskat runt vi också då vi varit på sjön sedan vi var junisar.

Jag, Jocke och Robin hade i vilket fall inga som helst planer på att gå längs bergskanterna på sydsidan å framförallt inte allra längs bort i sjön i sydändan. Där har det ju aldrig funnits en endaste fiskjävel, någonsin! Eller som Robin sa innan vi åkte hem, jag gjorde hela den rundan förra gången vi var här och jag hade inte ett pet, det var helt tomt, o i sydänden var vattnet motbjudande grumligt!

Nä så dumma skulle vi inte va att vi skulle ge bort tid på dessa två sterila platser.

Resten fattar ni säkert själva.

1.På säkra stället hade fisken valt att stänga igen käften eller att simma därifrån. Tror att Mats A hade mest av de som kämpade mot demonerna typ 2.5 kg.

2.Runt ön fick jag och Anders Widerberg två bonusfiskar med kort mellanrum och eftersom vi båda är djupt religiösa så såg vi det som ”ett tecken från ovan” och hela vårt Täbylag blev kvar för länge i området. Jorå, Jocke är också religiös efter alla vinster på lotterierna.

3.Trots att jag såg Lasse Magic Sundberg sista timmen (ser man Lasse S så sitter man rätt lyder ordspråket, för Er som kanske inte känner till det), han satt inne vassen med storfräsare som Boman, Timpa och Robin m.fl. Han var ca 5-50 m från oss i 1 hela sista timmen. Inte ens detta var gott nog.

4.Det är lätt att var efterklok men att rygga Kim detta år bara kan inte bli fel. Hellgren fick borrsvängen i skallen o vakna till och Litholm fick en snilleblixt och båda herrarna tänkte samma samtidigt och dessutom helt rätt. Va faan e han, den där K.Bergkvist?

5.Kim Bergkvist,  När de kommer fram har Kim 96 medan Hellgren o Litholm har 8 var. Nittiosex abborrar efter ca 1.5 timme, killarna sätter fart och blir således 2-3-4.

6.Var de var? Gissa en gång. Bergskant sydsida såklart.

7.Vem vann då? Jo de gjorde Lövet, absolut ingen skräll i sig (tvärtom), men att få ihop 8.5 kg på Rimbo-Långsjön på fyra timmar, det är inte kattskit! Hatten av för Lövet!

8.Var han var nånstans? Lyckas du käre läsare inte lista ut detta själv med alla ledtrådar jag lagt ut, så är du sannolikt en nollpoängare i ”På Spåret”.

Jag säger så här, nästa vecka, då jäklar!

Ullnasjön och  Där kan inget gå fel.

 

Om ni vill, törs och kan syns vi på söndag, kram på er alla.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

KRÖNIKAN  Läs i PDF:

2018-01-07

 

På Spåret

Mitt favoritprogram är På Spåret, igår såg jag på SVT play senaste avsnittet och lyckades sätta en 10a när de drog på 6 och 4 p. Då är kvällen räddad.

För när kommer ni sanningen på spåret:

Vart i helvete är vintern på väg?

På 10p vi far allt längre norrut in mot fartkamerornas land.

På 8 p, ett av lagen på min årliga bordshockeyturnering leder er till närheten. Han kallar sig sedan 25 år tillbaka elljus-xxxxx.

På 6p, kan Rambo med en liten vokalskillnad ge basen och ett hörn i en lång sjö ge ledning mot målet.

På 4p, Rånäs Slott inte långt bort, kan man få en kaffe o en avec?

På 2p, är 124 pimpeldårar på väg mot helvetet? Nej men kanske mot en Gavla-Lång-Sjö

Rätt Svar:

Gavel-Långsjön ovan Rånäs.

 

Kom ut ur burarna och se resultaten på distriktets hemsida.

 

Tävlingsansvarig Sportfiskarna

1.Det är en jävla utmaning att ersätta kungen Anssi Lehtevä på posten.

2.Det är en omöjlighet att göra så mycket bra som Anssi gjort under sina år.

3.Men nu är det alltså jag som tar vid i mitten av januari och jag ska göra mitt bästa, endast det är gott nog, enligt mitt sätt att se på det hela.

4.Jag tackar ödmjukast för alla fina ord jag mottagit på mejl och verbalt sen det blev klart. Ni mina vänner, i tävlingssverige ska veta att jag brinner för oss som tävlar och jag riktigt längtar att få träffa eldsjälarna därute i era respektive grenar. Resan börjar nu.

5.På Spåret: Vart är vi på väg?

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

KRÖNIKAN  LÄS I PDF

2017-12-30

 

Nyårskrönikan

Vi var, håll i er nu, 77 till start till årets nyårspimpel som gick av stapeln idag på Addarn straxt söder om Norrtälje. Jag kunder räkna in ca 20 från TäbyPF men det stora flertalet kom från när och fjärran och var så lyckliga att få gå ut på isen och fiska. Parkeringen som vi tänkt använda var full redan innan sekretariatet var på plats. De 56 lotterna var slut långt innan hälften anlänt trots att något pris ännu inte presenterats, det kallar jag förtroende. Vi hade i vanlig TPF-ordning fixat priser i alla de klasser vi kör på vintern plus att vi hade kuvert som skulle laddas med deg. Isen var garanterad av Lars Jonsson, tack Lars, och den var precis som förutsagt 10-15 cm kärnis och lite tunt puder hade lagt sig under natten. Solen bröt igenom stundtals och vinden var så gott som inte alls på plats. En underbar vinterdag. Det fick bli tre klasser plus att den enda junioren Villiam Jonsson Norrtälje SFK var med i egen klass men den killen återkommer vi till.

Det större flertalet sökte sig mot grynnområdet vänster med Himmelroos och Jonas gick tvärs över till Himmelroos kant.

 

I andra hålet får jag kontakt med något större som kliver av. Faan! Malmgren hissar två med ränder på medan några andra får smått och nån enstaka stor. Istvan tar en 792 grammare. Carina däremot är helt iskall och får nog efter 45 min och gör en vandring mot utloppet. Jag ser att hon blir kvar där och är just på väg att följa efter då jag lyfter en 5 hgs, vad gör du Micke säger Lars Jonsson samtidigt som jag lägger upp fisken på isen. Svaret blir kort och genialiskt, fiskar! Sen smäller det på riktigt.  Inom radien om 25 meter ser alla undertecknad få ett riktigt sjöodjur på kroken, normalt sätt ska det inte gå men några minuter senare ligger en jättegädda på isen 4-5 kg. Jag föreslår regeländring att all fisk ska räknas men får bara syrliga kommentarer och garv till svar, vilka fiskekompisar man har. Nu har jag på riktigt fått nog, nu ska jag till Carina men då kommer Bear från den vik vi brukar börja vid. Han slår ett hål ca 10 m från mig och drar fyra st på ca 1.2 kg. Litholm skyndar till och tycker att det känns orättvist. När jag 15 minuter senare lommar iväg så tar jag dagens i särklass sämsta vägval. Till vassen där Jocke o Ted samlade småfisk på hög i våras. Men där har redan Timo Hakkulinen och några till redan rensat. Litholm kommer in i området och fixar middan med en gös på dryga 2 kg. Själv får jag en gös på 25 gram, det är inte min dag.

 

Då skriker unge Hr Villiam till och pappa Håkan får rycka in, jag har en stor signalerar 8 åringen och lyckan ler mot nästa generation, dagens största 798 g landas på isen och några svordomar (må vara honom förlåtet) kommer ut i hetsen över det inträffade. Sista timmen petar jag runt och får i sista hålet 12 st vilket blir dagens bästa hål. Lyckligt ovetande är jag att alla de som sökt sig bort till Carina drar hål med fisk som passar att filéas.

 

 När jag skjuter slutskottet är jag ändå nöjd med dagen, mest med arrangemanget som gått prickfritt med hjälp av radarparet Widerberg men också väder och den goda stämningen. Det visar sig att mina dryga 1.5 kg räcker för att passera mitten i sällskapet. Jag och Carina tar plats i bilen för uppdelning av priskuvert medan övriga TPFare hjälper till med invägning och kort. Prisutdelningen börjar med att Björne gör en Jocke Tombola och tar hem båda flaskorna i lotteriet. När han en stund senare hämtar den tredje flaskan i procenten lessnar många i publiken och föreslår att han inte får köpa fler lotter säsongen 2018. När dagens mitt och Maries vikt är utdelat är det dags för penningpriserna. Det börjar med att Villiam hämtar drygt 850:- och får dagens varmaste applåd för seger på största abborre och seger i sin klass. Jag kan inte undvika att fråga pappa Håkan hur det gick i internkampen då jag redan visste resultatet. Villiam – Pappa 1-0. Den somnar han gott på ikväll. Hellman har dagens tredje högsta vikt och Carinas kompis från utloppsviken vinner därmed HV

 

 Carina bäst av alla på imponerande 5.4 kg, hon kan den där tjejen, Björn tvåa .Gladast kanske ändå var Jonas Berglund som fick dagens 8e pris i herrklassen, en hemmagjord pilsner från Roger Johansson.

Efter prisutdelning och folk börjar packa sig hemåt så vågar sig Mats Arnoldsson fram till arrangörerna Widerberg. Med tanke på den totala utskåpningen i HD cupen runt Ovansiljan och nu detta så undrar jag om ni tar pimpelkurser. Absolut svarar Bear, men det är dyrt och exklusivt, vi kör teori på Maldiverna och kursdeltagarna betalar ledarnas uppehälle. Praktikkursen körs på tävlingar runt Ovansiljan där masarna är rena rundningsmärken. Här anser vi att kursdeltagarna har goda chanser at tjäna tillbaka kurskostnader. Pris för en plats på kursen är 10 ”Laxen”. Svaret kommer spontant; det är det värt! Kan man skriva upp sig på en lista för nästa kurs?

Jag hoppas Anders Ax och Mats A förstår att detta är skrivet med glimten i ögat.

Håll ögonen öppna, inom kort öppnar nästa kurs. Anders, Bear and Carina Widerberg – “Pimpelkurs advanced”.

Nu är vi igång och jag passar på att tacka för alla snälla ord jag mottog om min nya tjänst på Sportfiskarna. Det blir svårt att efterträda en legend som Anssi men jag ska göra mitt bästa.

Slutligen,

Tävlingsledningen önskar alla pimpelfiskare, vart ni än bor och vilken klubb ni än tillhör ett GOTT NYTT ÅR!

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

 

 

KRÖNIKAN

2017-10-20  Läs i PDF

 

Bara dagar kvar

På onsdagen 25/10 samlades Stockholmsklubbarnas representanter för årets tävlingsmöte, uppslutningen var mycket stor, vi var nära nog 20 personer på plats. Två av distriktets aktiva klubbar saknade representation och det var Jakobsberg och Stockholms PF men distriktets övriga klubbar var där och även Sportfiskebodens general var på plats. IT-Calle skulle imponera på oss äldre och visa hur dagens moderna möten går till genom att koppla upp datorn mot TV skärmen.

Han tog fram flera datorer och en väska full med sladdar, frågan jag ställde mig var om vi skulle vara med i direktsändning på TV3 eller om det skulle ske en eftersändning. Efter att ha provat allt så tvingades han ge upp, skärmen på väggen förblev svart. Calle gjorde sedan ett tafatt försök att skylla ifrån sin egen okunskap och förmåga på att TVn var för gammal. Den rutinerade ordföranden Leif synade bluffen och Calle fick sparken som IT-chef och som straff fick han ta jobbet som kassör. Revisorer, justeringsmän, styrelseledamöter,,,,,,,,,,,en massa poster delades ut, nära nog ingen kom undan.

 

Jo en kom undan, Plutten, för med en sådan ful keps kan man inte bli vald i en seriös förening. Formalia avhandlades och tre motioner godtogs. Tikkanens motion om införande av DM i båtpimpel nästa år blir en höjdare. Tänk senhöst och folk som sedan länge tagit fram pimpelgrejerna och deras tvångstankar dygnet runt om att få komma ut på första isen, det lär bli knökfullt på denna tävling. Mötet fortsatte utan större skandaler, även om Leif några gånger fick höja rösten för att få stopp på att alla pratade i mun på varandra, liknelsen med en partiledardebatt om invandringen var slående. Lottdragning, inte mindre än 7 klubbar höjde armarna i luften.

Förslaget som antogs blev att Stäket/Enskede kör en gemensam DM tävling gjorde att vi fick plats med återkommande Södertälje SFK i programmet med 6 deltävlingar plus ett DM som kval till SM 2019 i Råneå, Råneå ligger för de som undrar norr om Uppsala.

Säsongen 2018

Jag kan konstatera att antalet individer i pimpelsverige som mår dåligt över att isen dröjer bara ökar. Vissa kör båtpimpel, andra kör badkarspimpel och de allra flesta verkar köpa och sälja krokar och andra vinterpryttlar redan nu i oktober. Uppladdningen är igång och hysterin över första tävlingarna är redan igång. Jodå, jag är likadan själv och har försäkrat mig om att vara på plats om det blir nån ”ADHD-Cup” i Svegtrakten. Pratade med Bertil Larsson häromdagen och han är taggad. Det har inte gått många dagar sedan vi hördes i Juni som Bertil inte fiskat. Han har till och med tränat pimpel på det viset att han provat tafsfiske, vertikal och balans och jämfört. Han blir att räkna med i vinter den gode Bertil.

 

 

Kicki svingar

På SM-planeringsmötet i veckan som gick så svingade Kicki Torstensson både högt och lågt. Hon var tydlig med att silvermedaljen från mete SM i Bollnäs satt som en smäck runt hennes egen hals men samtidigt uttrycktes förvåning över att jag var kvalad till pimpel-SM. Va, ska du vara med och tävla, är du kvalad? Min motfråga är, sover du i samma säng som Jörgen Keno Axenmo, han verkar inte heller tro på min förmåga på en pimpelis?

En tisdag på utomhusbad i Mälaren

Vi samlades tisdag den 17/10 11.14 på parkeringen vid Steningebadet. Det var Kicki, Leif, Calle, Totte, jag och min hund Tenshi. Det var regn i luften och 3 grader. Det var tydligt att det bara var jag som var sugen på ett dopp för ingen annan hade ombyte med sig och Tenshi är livrädd för vatten. När vinden låg på så avstod jag att hoppa i. Vi mätte och placerade ut platser och fållor för kommande SM. Vi blev efter vårt besök än mer övertygade om att det kommer att bli ett bra SM om isen fryser till men jag som betraktare förstår att organisation och ordning och reda blir viktigt.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

KRÖNIKAN

2017-06-05  Läs i PDF: Här:

 

Thomas Larsson har kommit ut

Idag har jag nåtts av beskedet från den i Sverige kända pimpelprofilen Thomas ”Rosa Mössan” Larsson att han valt att ”komma ut” och göra det öppet och offentligt hur det egentligen förhåller sig. Han ber oss att från denna viktiga dag få gå under namnet Thomas ”Rosa Trosan” Larsson vilket han anser vara mer passande. Som pimpelansvarig i Stockholm tänker jag givetvis följa Hens önskan. Vidare har Hen, tillsvidare, accepterat att fortsätta tävla i Herrklass. Vi från Stockholmsdistriktet önskar Rosa Trosan en oförglömlig svensexa och all lycka och välgång på färden!

 

Klicka här för årets bild: BILD

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

KRÖNIKAN

2017-04-05  Läs i PDF: Här:

 

Livet är skört

På väg till Skellefteå International Airport (SIA) nås vi av beskedet om en mycket tragisk bussolycka på E45 söder om Sveg med flera döda och allvarligt skadade barn. Tänk att livet kan vara så skört och att en plötslig händelse kan få familjer att trasas sönder. Idag föll journalisten och radioprofilen John Chrispinsson plötsligt ihop och avled, 60 år gammal.

SM

Vill du se ett spänt skinn, ska vi bugga loss så får du se 110 kg i rörelse? Hon nappade och upp på dansgolvet blev de av. Musiken var på hög volym och överröstades enbart av Sundbergs lunginflammations rosslingar, vad som blev kvar i lungorna efter dessa attacker var nog inte mycket – Jesus! Men efter en kort stund är det roliga över och Holmudd slinker ner på stolen intill och utbrister ”hon va ju värdelös på att bugga”, jag förklarar då att hon kanske inte var intresserad av att dansa utan hade sett fram mot att få gnida sin kropp emot skinnet. Tror du, nä, jag har ju bira kvar så det går inte. Björn Eldh sitter på andra sidan om mig och han tror på samma. Vi skrattar så det sprutar tårar och skålar en gång till. Det är lördag och alla i gänget har just missat möjligheten att bli svensk mästare, vi har duschat och bytt om och fått i oss lite mat. Annsi var inte helt nöjd med mat och service så på mycket tydlig svenska förklarade han att pengarna skulle tillbaka i hans plånka och äta skulle han göra så långt bort från Stadshotellet som möjligt. Även andra var mindre nöjda men jag som hade taktikgenomgång inför lag-SM (läs ”tog några jamare) på rum 507 kom ner lite senare och då hade man rättat till alla misstag i köket så jag vart båda mätt och nöjd. Sundberg blev också nöjd för han fick en hemmabryggd Roger-öl i pris som bäst i Sthlm, den kunde han behöva för att lindra sin hals med.

 

Felix var också nöjd och gick stolt omkring med medaljen om halsen och tänk att Elin också fick en SM medalj, hon var såklart också nöjd. När jag tar mig till baren och beställer en öl till, som om jag inte redan fått i mig nog, så ser jag ett äldre par som ska betala och hör att de säger 507. Nähä du gubbe, du kan faan inte sätta notan på mitt och Sääfens rum. Jag närmar mig paret med hotful blick och precis innan jag landar högern på gubbens hakspets ser jag att han pillat fram Visakortet och knappar in koden, på displyen står 507 Kr. Jag håller igen slaget, låtsas som ingenting, tar min öl och återgår till gänget som hänger. Så blir man näst intill neddragen av en damveteran som jag inte kan nämnet på, lovande start tänkte jag kort innan hon förklarade sitt ärende. Hur är det med reglerna? Alltså, det var tredje gången denna lördag när jag fått frågor om gällande regler, vad har man gjort för fel? Ser jag ut som Anssi kanske, om så är fallet färgar jag håret till rött så folk ser skillnad. Men visst var damen mycket trevlig och därtill satt ju journalisten Erik Sörgårds på min andra sida så här fick man vädra och lyssna på åsikter. Vi kan väl konstatera att en av frågorna som gällde medlemskortet i Sportfiskarna nu fått sitt svar, det kommer med nästa tidning i slutet av April. Lite märkligt att förbundet låter SM avgöras då ingen har giltigt medlemskort, om man vill spetsa till det så var det ett gigantiskt tjuvfiske i Burträsk i dagarna två men då uttaget av abborre blev så lågt så bedömer Västernorrlands enda två poliser Kling o Klang att det hela får gå och fortsätter istället istället skjuta med fartkameran längs E20.

 

Uppladdningen innan helgen var för de flesta väldigt seriös och koncentrerad. Speciellt för Göran Hellgren som med Ericaeffekten avstått från både semlor och ….. Allt för att vara helt fokuserad på att leverera resultat i toppklass. På fredagen hade de flesta anlänt till Skellefteå med omnejd. Jag tog tummen till hjälp och fick lift från SIA till stadshotellet mot att jag bar lite väskor åt Widerbergarna. Hellgren och Erika var redan på plats efter att ha kört firmabilen i nära 100 mil och nån timme senare typ 18 jämt tog vi sikte mot käk på stan. Vi når Texas L och meddelas av ordningsvakten i dörren att om man inte bokat så kommer man inte in, O Learys, lika där med enda skillnaden att där var det några rejält packade som tog sig in i lokalen när de egentligen borde gått hem och uppsökt kudden. På tredje och fjärde stället var det kort och gott fullt och hade man inte bokat så fick man gå vidare. Vid Stadshuset läser jag, visionen om att 2020 skall kommunen ha 80.000 invånare. Då får man hoppas att Kling o Klang fått bli nån till som kan sätta stopp för intaget av hemkört på fredagarna, så att det minskar till nivåer att invånarna hittar in på krogen kl 18. Sen måste givetvis fler restauranger byggas för som det verkar går alla kommunens invånare ut och äter o dricker, det gillar jag, lite sydländsk touch. Nåväl, vi fick plats och mat o dryck på Tacobaren, så när vi ankommer hotellet var vi i toppform. Det var även bussgänget som anlänt och man hade haft flera aktiviteter på vägen upp, bland annat spritlotteri, då man insåg att Jocke Åklint inte var med i bussen så kunde man köra ett mer ovisst lotteri, vem som vann förtäljer inte historien. När påsarna var utdelade till alla från huvudstan så slank vi in till baren för en sista. Björn Eldh stängde baren och det sista jag hörde var, lycka till Djurgårdarn.

 

Innan start på lördagen drar Jarmo mig till sig, en regelfråga, får Maj fiska med skruvdragare eller inte? Nu är det bestämt, nästa år tänker jag färga håret för att inte likna Anssi, personligen kan jag tycka att han är lite längre och att jag har lite mer pondus men det verkar för allmänheten svårt att skilja oss åt. Maj är 70 men var 69 och har tävlat hela säsongen som ÄDV men tävlar i DV och därmed får hon inte ha skruvdragare, skitenkelt eller hur? Björne däremot är knappt 60 fyllda och tävlandes i HV får använda skruvdragare då hans granne har fått en spik i foten, skitenkelt eller hur? Givetvis är de två senaste meningarna lite tillspetsade men visst vore det enklare om alla som vill får ha skruvdragare. Vi pratar 82 cm is. Nästa år blir det annorlunda, då får vi hoppas det blir is tillräckligt så det håller att stå på.

På söndagen är det en timme tidigare och min mage är inte med på noterna. Som Björn Widerberg sa i kön till Maja, det är alltid krångel med hotellnätter. Det blir mer mat, mer dricka och senare rutiner så protesterna från verkmästarn i magen är befogade. Väl befriad från krånglet så gav vi oss ut på isen, Himmelroos hade planen klar, vi andra i laget hade en annan plan, en sämre skulle det visa sig.

 

Grattis till alla vinnare, M.Björklin ställde damerna Schack Matt, Anders Bergman och Rolf Andersson i HS och HV och grattis alla andra som vann på lördagen. Grattis även till alla lag som vann och speciellt till Team Sveg Due som hade mest av alla lag, trots att Bror Olsson lämnat återbud pga taskigt självförtroende då han fick storstryk av undertecknad på genrepet på Ryssgraven. Ledsen för detta Bror, det skall inte upprepas nästa år, promise. Micke Vestlund klev in och såg till att det blev guld, stark reserv får man säga. Men jag måste ändå hänga kvar lite kring alla dessa vinnare. 10 pers vann på lördagen och typ 34 pers på söndagen. Jag tänker hänga kvar på en person, Lucas Strömberg från Ulriksforsarna. Den figuren har jag aldrig skakat hand med men ni kan ge er faan på att jag skall söka upp han i påsk. Förra året blev min grabb David Öman som junior trea av samtliga, denna gång var det Lucas som stod för bedriften. MEN och det är ett jävligt stort men, han var bara 126 gram ifrån att vinna hela SM! Smaka på den, Lucas var så nära att skriva historia. Att som yngre junior kamma hem hela SM, jag måste säga ärligt, förlåt mig nu Anders, men jag hade tyckt det varit ännu roligare. Sportfiskarna lär inte missa den här unika möjligheten utan har säkert redan planerat in hemmahos reportaget och lagt minst tre sidor i kommande tidning för att lyfta upp junioren och tävlingsfisket. Från mig får Lucas nöja sig med ett jättestort, grattis!

 

På väg hem från SIA får jag höra av Widerbergarna att de skulle hem och byta om för studentfest. Imponerande får man säga. Själv hade jag inga som helst problem att sova mellan start och landning. På måndagen hämtade jag mina fiskegrejor hos Hellgren som hade fått åka V70 hem. Några timmar senare så konstaterar jag att Stockholm fick en poäng i premiären, den så upphaussade, botten is nådd. Jag avstår alla bortförklaringar, men på plats på Tele2 arena fick jag uppleva ännu en gång det som varit signum för helgen. Stora förväntningar men resultat som man helst vill glömma.

Men nästa år, då j-vlar!

 

Veckans profil

Så här dagarna efter SM måste det bli Felix Einarsson. Förra året var han med på SM för första gången och detta år vann han ett individuellt silver. I medlemstidningen var han i höstas intervjuad efter att ha fångat en massa arter i insjöarna i somras. Den där killen lär se till att pappa Kenta kommer upp på helgerna även i sommar för det lär bli fiske minst en dag varje helg. Jag gav Felix en stor kram efter hans insats på lördagen som också i efterhand visade sig räcka till en resa till Finland och NM nästa vinter. Den berömda ketchupeffekten! Felix är ett framtidsnamn som förhoppningsvis kan hjälpa till att locka fler unga till tävlingsfisket.

 

Veckans Plutten

Erik Plutten Lund syntes inte till på SM i Burträsk. Varken före, under eller efter! Jävla skitstad, jävla skitsjö……………jävla skit. Plutten ”den optimisten” satt nog i roddbåt på Drevan och letade kilosabborrar istället, hoppas han hade håven med sig och flytvästen på.

 

Hästnamnet

 

Jag tror att Resolve vinner Elitloppet med Åke Svanstedt i sulkyn. Sista söndagen i maj vet vi om jag gissade rätt.

 

Till sist

Låt oss hoppas att vi alla får ha hälsan i behåll och att vi syns på isarna igen nästa vinter. Det här blir min sista krönika för Stockholmsdistriktet denna säsong. Möjligen återkommer jag med något likande upplägg inför nästa säsong där vi bland annat har ett SM på hemmaplan. Den som vill kan läsa min krönika på TäbyPFs site där jag kommer att återkomma ca en gång per månad. Tack till er alla för era snälla ord.

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRÖNIKAN   Läs i PDF:

2017-02-26

 

Tack för i år

Jag vill passa på att tacka alla er läsare som hört av er och som kommenterat mina krönikor. De flesta har faktiskt, förvånansvärt nog, varit positiva till de rader jag plitat ner. Kanske en och annan blivit klampad på tårna och kanske jag missat att kommentera något som jag borde gjort, jag ber om ursäkt för det och hoppas att jag kan bättra mig nästa säsong. Nu återstår två krönikor på Stockholm distriktets sida och det är sammanfattningen och SM. De kommer att dyka upp när ni minst anar det så fortsätt kolla in på våran hemsida (förlåt site) lite då och då.

 

Jag vill passa på att tacka mina två närmaste vänner i CDL (Capital District League) nämligen Leif och Calle båda med efternamn Andersson, två supersnubbar som gör skillnad för distriktet och om ni bara gissar hur mycket arbete de gör i skymundan så skulle ni ändå inte vara nära. Ni som läser dessa rader ska vara oändligt tacksamma för dessa två, de är CDL medan jag bara är deras språkrör. Jag vill också passa på att säga att jag även skriver lite på tabypimpelfiskare.se och det fortsätter året runt. Senast fick jag med i krönikan hur vi tvålade dit lantisarna från Gnesta, häng gärna med där också. God tur på SM till alla from the Capital!

V-rycket o problem med vallan

Strax innan start på vattnet vid Skåvsjöholm hörde jag Högberg och Klasse snacka skidvalla. Ställer mig lite diskret åt sidan och lyssnar. Båda två har som ni bör känna till skidor under skryllan för att kunna släpa den på isen, inte för att de brukar bära tungt utan för att om det skulle vara någon utförslöpa på isen så kan de sätta sig på och åka lite, ”se upp i backen tusen hål i nacken”! Men idag hade herrarna problem, stora problem. Det var lite plusgrader och risken var att glidet skulle bli sämre om det klumpade sig under skidorna. Vid det här laget har jag tagit av mössan och petat mig i öronen två gånger, hör jag verkligen rätt? Man snackar vallabuss och glidtester, ruggade skidor och Swix spray ultraglid. Jag ser mig om för att kolla om jag har kommit rätt. Jorå, alla verkar vara inställda på pimpelfiske, krokval och maggott, utom Högberg o Klasse. Det ska direkt sägas att några större nedförsbackar på isen inte syntes till och båda hamnade för övrigt i det slagna fältet. Till slut kunde jag inte hålla mig utan varnade pojkarna för att de kanske går till historien (läs krönikan).

 

Vi anlände ståndsmässigt i tysk kvalité en Audi och chaufför Roger, Hellgren och jag tog sista plats på nedre parkeringen näst intill Kung Hall, för dagen i en beige hiphop keps, passade han i den? Nåja Anssimannen var också med o med honom hade jag sällskap ut till stället. Vi var sju från den främre träffen i HS serien som valde att gå dit och man kan utan överdrift säga att vi valde fel, helt fel. På väg tillbaka en bra stund senare så hade jag en kort avstämning med Roger och Litholm och det var lika tomt som i plånkan före löning. Asså vi snackar inte ett pet. Så när jag får mitt första hugg så tappar jag spöt, 40 min efter startskott. Fisken slipper dock inte undan och jag får två till, här står de tätt. Här sitter Lasse Sundberg och han kan ju inte gå fel så jag borde alltså vara rätt. Denna dag gick dock Sundberg fel men det till Kims stora glädje som efter Sundbergs sex linjehål slår ett sjunde och där var det fisk. Tänk att om Lasse slagit ett hål till på sin lina hade han fått de 4 kilo nu Kim fick. Själv satt jag på ena sidan av en båt och på andra sidan satt Holmudd. Han hade haft en bra start bland några bryggor men också lite dålig start då havsöringen på 3,5 kg inte gick upp genom hålet och slapp undan. Tänk att dra en öring som bonus, det hade varit något att berätta för barnbarnen. Har du en snus slipper det ur unge Hr Holmudd, givetvis sa jag, den som du själv gjort och jag fått. Efter att ha laddat en rejäl mullbänk så återgår han och jag får en abborre. Ha, nu fick jag ett öga, säger jag till Stefan. Vi kilar runt i området och Lasse kommer till oss ungefär samtidigt som Kim alltså hittar fisken på andra sidan viken. Det blir en o två o noll o noll o två o noll o tappad pirk en svepning höger och en vänster, Holmudd o Sundberg gör en walkabout men när det återstår en halvtimme är jag och Holmudd båda tillbaka vid båten. Då har Södertäljelövet också susat ett varv genom viken, ”undrar just om bilens dämpare håller för all fisk” sa Lövet innan han gav sig iväg. Holmudd höjer rösten, du jag fick bra här på min sida, hur är det på din. Nä inge vidare svarar jag. Med halvtimmen kvar siktar jag på 10 fiskar men lyckas bara fånga nio. Innan vi går in så häller han sina fiskar i påsen och låter mig gissa. 4.2 säger jag men han gissar 3 kilo (rätt vikt 4,4 kg), jag ska inte dra några paralleller till storlek o längd men om ……………….så är den rätt big.

 

Väl inne vid vågen så visar det sig att Litholm redan åkt hem, han gillar inte att applådera mig när jag får pris tolkar jag det som. Holmudden etta, Kim tvåa, Kungen trea och jag fyra. Övriga från startstället, plump! Kim Bergkvist berättade på vägen in att han känner sig som när man i tonåren upptäckte blommor och bin, han kan liksom inte ens tänka längre än nästa gång. Han har återkommit efter uppehåll från pimpelfisket, nu är han hooked och nu har ett rent helvete att slå ihjäl tiden mellan söndagarna. Att Caroline vann var kanske kuligast av allt, tänk om man var hälften sån ”runner up” som hon. Nästa år, då kommer proppen vara ur, kom ihåg var ni läste det först! Reijos propp var ur för länge sedan men trots det visade gubben att han kan det här. Istvan visade med eftertryck att firma Björne/Sundberg är ett lättfångat byte bara man spottar på kroken. Heders åt Marcus, Lenja och Simon som tävlade mot sig själva denna dag och det är ju aldrig så kul men de gjorde verkligen bra ifrån sig. Kicki torskade serien mot Jeanette på vikt men vann idag och hon såg som vanligt lika förvånad ut när det inte ens var fullt på botten i påsen. Sen gjorde Eine vad som behövdes för en SM biljett, grattis Eine. I övrigt så ”vad ska man säga” som grannen Zlatan i området skulle sagt. Precis som förra året kom förslag på kula på vattnet men då några föreslog direkt efter invägning och andra på onsdag så dog förslaget ut. Själv ska jag slå fast en gång för alla. Jag tycker vi i Stockholm borde tävla på lurigare vatten fler gånger per år snarare än färre. Det är förvisso SM på Mälaren nästa år vilket vi tagit hänsyn till men andra år så borde vi fundera på om vi tävlar på rätt vatten när vi nöter Mälarn, Edsviken och Erken med 10 kilosvikter och sen hamnar i Malung på SM. Sug på den!

 

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL): Edssjö, Upl Väsby och jag och Göran Hellgren gjorde SPL-premiär. Vilken premiär det blev med strålande sol och vindstilla. Solskyddsfaktor 15! Fisket var bättre än förväntat och segrare med 2.450g blev Leif Andersson som betvingade Hellgren med 6 g, Mikko med 18 g, Sundberg med 48 g och mig med 60 g. Det var tokjämt men skitsamma med resultatet tyckte vi alla för stämningen och vädret gjorde att alla var lyckliga som barn på julafton. För er som har möjlighet att ”jobba hemifrån” en tisdag så rekommenderar jag SPL. Nästa vecka säsongsavslutning, I will be there om vädret tillåter!

Rapport från Täby Sportfiskare: Dagen efter Edssjön hade man tävling på Edsviken och nu var vädret mindre bra kan man säga, för att inte säga för mycket. Halv storm och snöblandat regn sållade agnarna från vetet. Mest fisk i påsen hade Tomas Woupio med dryga 3 kg men jag tror samtliga som var med mest önskade att få komma hem och tina upp.

 

Veckans profil

Gunnar Blomberg Vaxholm SF en kille som man inte springer ifrån på isen. Måste säga att jag imponeras av hans enorma kondition. Det få känner till är att Gunnar är en av få svenskar som besegrat legendaren Gert Fredriksson i kanot. Gunnar som på sin tid var en överjävlig kanotist. Gunnar pimpelfiskar gärna både lördag och söndag. Förra året var det dock på vippen att han inte fick åka till Jämtland på påsken då akvariet som gick läck där hemma ställde till med rejäl vattenskada och när väl alla försäkringsbolag och hantverkare gjort sitt tyckte Rosie att det fanns lite att fixa till innan allt var klart och innan dess var det tji att åka norrut. Han jobbade som en galärslav och fick det färdigt bara kvällen innan han tog plats i min bil och vi drog mot Sjöboda.. Gunnar med lugnet som sitt främsta vapen tar aldrig till stora ord eller höjer sin röst, men när han säger något så är det till att lyssna för han har alltid kloka ord på tungan. En riktig fiskekompis.

Veckans Plutten

Innan: Plutten går alltid ut en kvart innan övriga då han har handkappkort men det hjälpte inte denna dag.

 

Efter: Hade han fått gå ut två timmar innan övriga och fått fiska den tiden så hade han kanske varit i segerstriden. När han senare på kvällen surfar in på resultatsidan blev han säkert lite gladare då han med råge kvalat in till SM 2018, grattis Plutten!

 

Hästnamnet

Countdown som startade minuterna innan prisutdelningen i söndags. Nedräkningen var för många lite jobbig. Skulle min placering i serien räcka till SM eller inte. 5 timmar senare låg listan på nätet tack vare Calle som trots en svepning av ett par sexor Jägermeister fick ordning på tangenterna och listan.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TillägsKRÖNIKAN   Läs i PDF:

2017-02-21

 

Senaste Nytt från Gåtland

Kenneth Kniven Björklund har bett mig förtydliga att skadan han åsamkades för ett år sedan var i strid med minst fem storvuxna män som hotade honom till livet och ville åt pengarna (läs Gåtländska pund) i en smal gränd på Stureplan. Det var tack vare hans smidighet och vältränade kropp han lyckades knocka dem alla med bara ett skärsår på tummen. Både fru, barn, släkt, lokalpress och hela Gååtland hyllar hans insats. Han ska tydligen vara med kommande vår på Keno och lägga kulorna i rotation, ja alltså Kenokulorna om någon trodde annat. Men Skogaholmslimpan de ska dela på vid nästa resa till fast land skär Jörgen, det är de rörande överens om och pålägg får bli nått man inte behöver verktyg till typ rökt ”fluundraa”!

Framtiden

 

Igår natt när Krönikan blev till så hade jag inte namnet vilket jag nu har. Georg Prigorowsky, vilken kille. Han manglade upp en abborre på minst 200 g som han visade när jag var ute på isen och tog lite intryck. Det här HJ gänget med Marcus i spetsen måste vi värna om. Marcus är ensam i sin klass, hur kul är det? Snälla ni, snacka inte bara med våra juniorer efter tävlingarna utan före och under. Det är då de behöver mest inspiration och är mest mottagliga för råd. Glömmer inte på Erken när en av de yngre satt och hoppade på skryllan av köld, då någon äldre sa åt honom att ställa sig upp och göra en åkarbrasa. Vad är det fick han till svar. Med andra ord, de har lite att lära. Så ödsla några värmande ord till våra juniorer så fort du har möjlighet, visa dem den uppskattning de är välförtjänta av. Jag ska se till at bli vän med dem alla på facebook innan vintern är över.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

KRÖNIKAN Läs i PDF:

2017-02-20

 

Gåtlänningar på fast land

För-SM på Steningeviken, allt var förberett och det skulle bli fest och massor av pimplare som ville testa på SM vattnet 2018. Vädergudarna ville dock annat och bjöd pimplarna på mycket starka vindar och värme som gjorde att isen smälte och att det drev omkring stora vattenmängder på den redan blanka isen. Gååttlänningarna Dyplin, Axemo och ”Kniven” Björklund var väl de enda som var vana av dessa vattenmängder, men de hade ju å andra sidan tagit färjan för att nå fast land men så blev det inte. Jag såg en person gå omkull och det tog en stund för honom att häva sig upp på bassängkanten så när han väl var uppe på fötterna så var han genomblöt. Att påstå att fisket var bra är att fara med osanning och storleken på abborren var på sina ställen inte större än typ så här ”nu måttar krönikören ett avstånd mellan tummen och pekfingret” å det var ju inte så mycket måste man säga. De långväga gästerna totalt 39 st med SM kungen Martin Södergårds i spetsen, som var med för att få en inblick i vad som väntar fick nu en skev bild för trots 130 startande hade bara sex personer mer än 7 kilo, alltså 5% av de startande över sju kilo. Här kommer ett sk statement: om det på SM 2018 bara är 5 % av de startande som har över sju kilo så ”ska mitt arsele tugga hö” som mig en närstående person brukar uttrycka sig. Med detta menas att ”det finns inte” och i detta fall är jag beredd att ta till detta kraftuttryck. Annat var det den gången när hästen vann på V75, ”uttrycket hade använts i fikarummet på fredagen när man totade ihop helgens V75, när veckans spik annonserades i rummet så slog han ut med händerna och sa till alla ”om den hästen vinner på lördag ska mitt arsele tugga hö” och när han återkom på måndagen har en av arbetskamraterna från fikarummet placerat en hög med hö på hans kontorsstol. Om ni inte hängde med i texten om V75, arsele och 5%. Här kommer summering i klartext: fisket vid Steningsviken har sällan eller aldrig varit så genomuselt som igår.

Jocke Åklint, min sidekick, dök inte upp utan låg nedbäddad i sängen med kompisarna Neceril och Alvedon. Då innan utgång blev det kaos i den Molanderska hjärnan och första tanken höger, blev snabbt vänster men halvvägs till den tänkta startplatsen så ändrades planen till rakt över. Att ge sig själv chansen att göra bort sig så totalt är en bedrift i sig. Kvartetten från SPF Himmelroos, Roger, Robin och Anssi hade klart för sig vart de skulle och utan att få kortslutning var det också dit man tog sig och med facit 1-3-9-15 gjorde de rätt. Dagens tvåa Lövet visste vart han skulle medan Björne/Sundberg/Enström/Holmudd /Åkerlind/Söderholm inte skulle nånstans. När sex så pass kompetenta pimplare i Forellens klubbjackor väljer att stanna i starten borde saftblandarn snurrat och larmet gått. Snacka om hemmavatten.

När jag efter en timme bestämt mig för att avsluta dagen för att spara min smärtande armbåge dyker Juha Saarinen upp, på skridskor. Då har vi en långt samtal om vad som har blivit bättre, vad som är riktigt positivt samt saker som fortfarande har förbättringspotential och vad som var bättre förr när det gäller fisket, pimpel, klubbverksamhet, SM och DM. Tänk va bra att vi har de som inte bara gnäller utan också har lite idéer och som kan ge både ris men också ros. Vi hoppas att läkarna får ordning på Juhas krångel med pumpen och att han snart är tillbaka. Efter att ha promenerat tillbaka mot starten så dyker Sääfen upp, han ser ut att ha riktigt brådis mot bilen. Någon j-vla idiot har slängt ut en sten på isen som han borrade i flera hundra meter ut från land. Vi försökte tillsammans få ordning på reservskäret men det slutade med att han lånade min borr för den hade ju jag ingen användning för längre. Gjorde sedan en liten svepning utan för starten och snackade runt och tog några bilder. Gäddfiskarn Åkerlind tog dagens andra gröna slemmiga med gula prickar på och jag fick ta en bild på en lycklig ”Jack Russel” för visst är Janne lik en sådan, om än inte lika uppkäftig i humöret som hundrasen. Carina var tillbaka efter en sju dagar lång förkylning och som hon laddat och hennes dryga sex kilo var dagens 19 onde högsta vikt och Björn drog en lättnadens suck med 140 gram. Hur gick det för övriga, jo Felix vann sin klass och klarade precis 50% av farsan som dock inte klarade 50% av Robin. Tikkanen som var nyklippt, inge fel på den mittbenan, gjorde en bra avslutning intill den sten Sääfen borrade i så hittade han en fläck med bra med fisk men det var lite för sent. Litholm däremot gav upp efter 2 timmar och bestämde sig att söka upp några lite större för att ha som tilltugg till det vita vinet. Då helt utan att egentligen tro på det själv så får han syndernas förlåtelse och ”gud hör bön” och vipps var middagen räddad. Fick en snabbtitt i påsen och jag kan bara konstatera att det var många som såg ut att ligga på 250 g och uppåt i den sexkilospåsen. Hellgren jobbade som vanligt hårt för att kunna unna sig lyxen med ett dubbelpack semlor till kvällskaffet men den lilla viken som var platsen för dagen var inte tillräckligt fiskrik. Avslutar med att konstatera att inte ens Robin klarade av att spränga 10 vallen denna dag, förra veckan stryk av krönikören men denna vecka var ordningen återställd och för besväret fick han en blå skrylla med räkneverk, ett verk han kan använda för att räkna kommande pimpelsegrar. Personligen tror jag han knäpper upp en siffra efter Ind. SM 2018.

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL): Kalhällsbadet, 23 startande och här fanns det fisk som det brukar vara på Mälaren, åtminstone för de som hittade rätt. Chenillen Eriksson vann på 9,5 kg på tre timmar.

Rapport från Täby Sportfiskare: Gröna Udden, Kungsängsviken var onsdagens arena. KM avgjordes och vann gjorde Ove Sandgren och Bill Thorsen, Bill totalbäst 7670 g mer än kilot över Oves 6,4 kg och hela 36 pimplare till start. Extra kul för Vivianne som tvåa och Kicki T som trea tycker jag. Tjejerna kan!

Veckans profil

Mats Arnoldsson! Ständigt på gott humör och alltid med ett leende, sån är han veckans profil. Dessutom är han en väldigt duktig pimpelfiskare som ofta finns med i topp oavsett vatten och landskap. Han har förmågan att suga upp tips före och inte efteråt för om man borde gå vänster eller höger eller stanna i starten. Han sitter kort sagt sällan på helt fel ställe och är det bara någorlunda rätt så vet man att han levererar. Något som fascinerar mig är hans träpinnar till spön. Det är så långt ifrån handslipade kolfiberspön man kan komma. Det ultimata beviset på att materialet inte är avgörande i vår sport. Det gäller att tro på vad man gör och att ligga i. Mats är en stark profil i Stockholmsdistriktet med den säregna lite gungande gångstilen när han tar sig fram i en framåtlutande lite hukande med den karaktäristiska mörkblå mössan. Det lite framåtlutande kommer från pimpelfisket, en slitagegrej, efter att tvingas bära den välfyllda konten mellan hålen sista timmarna på tävlingarna.

 

Veckans Plutten

Innan: Jag ska ut till grynnan och se om det finns några större sa Plutten när han en kvart före alla andra lommar ut med en nytänd cigg i mungipan.

 

Under: Faan, kolla här, jag har ryckt fast 4 ”gnetter” säger Plutten när jag passerar. Jag undrar om dagens krokval, alltså storlek 10, ja men va faan jag har ju inget annat. Kan inte med och sitta vid vassen och pillra med smått.

 

Hästnamnet

Nuncio, hästen som vann förra årets Elitlopp på Solvalla har gjort årsdebut. Han har i och med den gjort 52 starter i livet och aldrig varit sämre än trea.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KRÖNIKAN  Läs i PDF

2017-02-13

 

PFC i Kairo

Just nu innan att Pimplarnas Flying Cirkus (PFC) varit i Egyptens huvudstad över dan är det 13.00 HS, 9.75 HV och 6.00 ÄHV till SM, ojämna siffror räknas uppåt så i praktiken 13 – 10 - 6. I dessa klasser borde vi rycka tag i klubbarnas medlemmar på de som ännu inte varit med på DM eller DM serien för att höja Stockholmskvoten. YES WE CAN!

Chefen på plats och slutlig 7a med ett kuvert, Per Nilsson. Jag har ingen aning om var smeknamnet kommer ifrån. Det enda jag vet med säkerhet är att han lever ensam, singel. För den manlige person som utger sig från att vara chef i ett tvåsamhälle är rökt. Konstigt om man drar det till sin spets men så är det. Sen är det förvisso så att många män skrattar till lite och säger att frun är regeringen osv men ska sanningen fram så är det speciellt. Vi män vågar nog inte vara på en pimpeltävling som vi är när vi kommer hem, det är min slutsats. Annars var det kul att vara i Kairo, speciellt kul för de som gick rätt, mindre kul för de som gick fel och halvkul hade Christer och Eldh innan start, de gjorde just det, eld och tog nått stärkande till. Det var ingen lek att gå i närkamp där inte, utandningsprovet var över det tillåtna kan slås fast, , men med synen hjälpligt i behåll blev det en promenad österut. Kapten Haddock drog reglerna och ut i solen gick vi. När vi lämnade västerort var det minus 4 men i Väsby minus 12 och det var ett tecken från gudarna. Ett gäng förhoppningsfulla gick höger, några sprang bland annat Gunnar som slog på en vurpa grande när han i ivern att plocka upp något tappat gjorde helt om och fötterna la sig i sidoläge. Ont gjorde det säkert. När jag når startplats hade skottet avlossats och redan nu kunde man se att Robin, Timpa, Lövet, Chefen och några till  irrade omkring, H-vete fel plats och till råga på allt hade jag målat fast mig i ena hörnet.När jag ankommer Runsa sitter åtta man redan där, å de är Springarna, men de har inte fyllt påsen utan de ser ut som Schack Matt. Efter 20 minuter har vi alla insett att Lasse Sundberg är inte här och alla sprids med den tilltagande vinden. Va faan tog Lasse vägen?

När två timmar gått kommer Juha Saarinen i civila kläder förbi och säger att mitt tempo inte räcker. Tack för den passningen men Juha har rätt, nått måste göras, men hans prognos på 15 kilo hade jag inte samma känsla för utan 10 kg. Nu skulle jag hitta stimmet. Vi var många som letade stimmet men efter tre timmar letar Jocke Åklint lä på andra sidan liksom Lövet. Mer lä men inte mer fisk. Jag härdade ut i skuggan men insåg snart att mina pligg inte skulle räcka långt. När en kvart återstår synar jag solen längre ut och lyfter två större på totalt ca 8 hg, såja. Men tyvärr var de inte fler så jag landar 7,4 kg på vågen och blir femma, bäst i området och det får en klåpare som jag vara nöjd med. Vem gjorde då rätt kan man fråga sig. Roger Johansson gör allt rätt och fick ihop till en plats två på en plats där ingen annan toppspelare var, riktigt bra gjort och ett gratis är på sin plats. Resten av topparna är riktiga fegisar, såna där rosa grisar i godispåsen. De tar rygg på Lasse Sundberg! När gick han fel senast typ? Om Lasse satt sig på åkern eller i hästhagen spelar ingen roll, fisken är där. Idag försökte han inte ens se förvånad ut när han hämtade Bäst i Dag priset på 12.1 kg. Tvåa Bear 9,7 och sen Roger sen osv. När vi summerar så hade Forellen KM i veteranklassen 1-2-3-4 och Täby i seniorklassen 1-2-3-5. (redaktions anmärkning. Plats 2: Roger Johansson, Stockholm PF, men även medlem i Täby)

Inför nästa tävling så föreslår jag en insamling till rakhyvel och skäggsax till Jan Åkerlind, så där kan man väl inte få se ut? Ska vi säga 1 SEK per deltagare nästa tävling, jag kommer runt med bössan!

Erica vann på V75 igår och hon vann en ring med Göran Hellgren i veckan, stort grattis!

 

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL):

I tisdags blåste det ”ormet” och var dessutom minusgrader så överhuvud Andersson pekade med hela handen och bytte sida, från vänster till höger, en kappvändning precis som både Batra och Stefan Lövén gjort i veckan och som blir allt mer vanligt förekommande i den svenska politiken. Så vid parkeringen på Ådö gick man således ut på Verkaviken. Calle (serieledarn) som dragit på sig en rejäl förkylning avbröt och började filma istället och mer behövdes inte för att bli av med ledningen till dagens suverän MikkoP. Andra raka och tredje totalt, han är het nu. Kul att se att tävlingen växer i popularitet, hela 23 deltagare i de tre ålderkategorierna Junior, Senior och Old Boys.

 

Rapport från Täby Sportfiskare:

Även på onsdagen var det blåsigt men inte fullt lika hård vind. Däremot var det lite fler minusgrader men det ska vi inte gnälla över. Vi har ju inte gjort annat hela vintern än att längta efter lite minus. Edsviken med utgång vid Älggrundet. På onsdagarna är de tre divisionerna uppdelade på annat sätt än i SPL, här är det inte ålder utan bygger mer på föregående års placering, helt enkelt ett mer klassiskt system där de framgångsrika går upp och de som lyckats mindre bra flyttas ner. Lennart Fredriksson är en sån där som gärna tar det med ro och inte kör barmarksträning upp och ner i slalombackarna på sommarn eller åker på försäsongsläger till Lappland utan han tar på sig overallen och börjar pimpla när isen håller i Stockholm. Men fiska det kan han, på Edsviken visade han upp en grann abborre på 1578g. vann gjorde annars Lars Rudman på dryga 5 kg. Anmärkningsvärt är att se MikkoP först på åttonde plats i den klass som innehåller samma gäng som i SPL. Kan vara så att han käkar upp hela vinsten (falukorvring) på tisdagen och sedan blir lite däst på onsdagen.

 

Veckans profil

Säger man Forellen ute i landet så kommer svaret bli tvåtydigt, Lasse Sundberg och Björne. Jag väljer till veckans profil utnämna gubben musch Björn Lundberg och säger att få människor jag lärt känna har ett så varmt hjärta till alla som Björne. Vart han än dyker upp så kramas det och tjötas. Sen hörs han bra, det är en fyllig röst och han tar ofta till superlativer eller överdrifter flaxar med armarna och höjer rösten ett snäpp till. Så det är lite tomt på parkeringen de gånger han inte är med, som tur är händer det inte så ofta. Han är pappa till Loopen och han var pappa åt David under de år han gick från lovande till att bryta igenom. Sån är han, han älskar unga talanger, alla damer åså gillar han att pimpelfiska och han är inte helt talanglös på det heller. Jag vet inte hur många gånger han varit på SM och hur många medaljer han har men jag vet att han kvalat in ytterligare en gång till SM nästa år på Mälaren i Stockholm. Tänk va mycket fattigare pimpel Sverige och i synnerhet pimpel Stockholm vore utan Björne.

 

Veckans Plutten

Innan: Sur över skitvattnet.

 

Efter: Sur över skitvattnet, fick några med ränder på så jag fick ett kuvert i alla fall.

 

Hästnamnet

 

Roade mig med att skumma igenom förra veckans V75 Guiden i jakt på lite intressanta hästnamn. Det är rent otroligt va man kan hitta på och då har jag helt utelämnat alla kallblod för dessa har nästan uteslutande roliga namn.

 

I kategorin ”du är inte det djur jag hoppas få” kommer Sailfish och Undulat.

 

I kategorin ”klämkäckt” kommer Uppohoppa och Ski to the Max även om man i det senare fallet kan ifråga sätta namnsättarens grundläggande kunskaper i hur hästar tar sig fram.

 

I kategorien”jag gillar inte vad jag ser” kommer MyWorstHangover, Usch, Snyting och värst av alla Ernst Hugo. Hade dessa hästar vetat om vad de heter så hade de tagit på sig de tjocka järnskorna och slagit bakut rakt i garnityret på döparen och sen hade de vänt sig om och sagt något i stil med, ”å de ska du säga”!

 

I kategoring ”under bältet” kommer Bend over and Beg.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KRÖNIKAN  Läs i PDF: Här

2017-02-06

 

DM Stockholm, på Erken

Va ska man säga! Ni vet Zlatan, va ska man säga, ska uttalas på skånska!

Är man bäst så är man bäst!

Veteranen Lars Sundberg, är namnet på årets vinnare av DM på Erken, Svanberga. Näst bäst och vinnare i den yngre klassen blev Robin Hall som i sin tur var 7 abborrar före Jocke Åklint som trea.

Ett dramatiskt DM är till ända och vinnarna har korats. Men vilken dålig start det blev. Vi i tävlingsledningen hade redan i början av Januari bestämt att Brunnsan skulle bli skådeplats för DM. Vädrets makter till trots hoppades vi arrangörer på att det skulle funka. Ett skridskoevenemang skulle inte heller vara i vägen och vi hade därför gott hopp när vi samlades utanför Bergianska på fredagen kl 10.00. Sen borde egentligen Kicki skriva nästkommande rader för hon var byxis på riktigt efter bara några hundra meter vid Ålkistan. 4 varv sa Kicki, 4 varv igen, nu var det 5 osv. Kicki är ingen tunnis på tunn is men nu var hon osäker på riktigt. Jag som simmat några gånger och har tagit simborgarmärket gick dock vidare och längre och verkligen försökte till dess att även jag insåg att detta var inte tillräckligt. Leif släppte ruskorna på isen och vi gick mot bilarna. Vad jag kände kan inte uttryckas i ord, enorm besvikelse är nog närmast. Som tur är så hade nätverket fungerat och jag passar på att tacka Thomas Jansson för jobbet bakom kulisserna. Det var han och ingen annan som fixade vattnet, ordnade med parkering, fick klartecken från vattenägarn samt fixade kartorna. TACK Thomas. Vi fick omgruppera till Erken och Svanberga. Bra där tänkte Klasse som fick 15 minuters promenad till starten.

Åtta YHJ, guldtacka till er alla killar. Handgjorda pirkar från Marcus Claussen och Mankan och några krokar från Jocke Eriksson är värda en del men er medverkan är värd mer än så.

Två damlag, båda från Täby, härregud! När hände det senast? När jag hade parat ihop Mikko med Erik och Peter i Täby så var det inte många av de 90 som inte var med i något lag, stort tack till er alla.

På Erken var det bra med fisk på flera ställen men inte för alla på dessa ställen utan det gällde att hamna rätt. Några som gick vänster hade bra med fisk, några som gick höger hade det också medan de som gick över till norra sidan hade sämre med fisk så de som valde den taktiken fick ingen träff denna gång. Malmgren och Eldh missade orienteringen i skolan så de kunde inte läsa kartan utan fiskade utanför gränsen. När det upptäcktes var det redan för sent, en snöpligt slut för dessa herrar som åkte hem och såg reprisen av Mello istället. Precis som förra året kom det väta just som vi skulle till att genomföra invägning och prisutdelning och de flesta blev rejält kalla av att stå och vänta på att resultaten skulle bli klara. Sen flöt det på och alla fick åka hem och ta något stärkande. Alla utom Hasse Eriksson som vann en flaska whisky på lotteriet så han kunde värma sig direkt i baksätet.

SM Kval

Just nu (OBS innan DM) är det 13 HS, 9 HV och 6 ÄHV till SM. I dessa klasser borde vi rycka tag i klubbarnas medlemmar på de som ännu inte varit med på DM eller DM serien för att höja Stockholmskvoten. Med lite vilja så blir det 16 seniorer, 11 i HV och 8 i ÄHV som får en plats i nästa års SM på Mälaren i Stockholm. YES WE CAN!

Lotteriet

Jocke och Anna fick inte köpa några lotter på DM. De ansågs ha fått mer än sin beskärda del av alla lotterivinster på åtta dagar. Klasse är en smart typ och ber Jocke välsigna hans 2 lotter. Första vinst går till 39 och Klasse kliver fram och vänder sig bakåt med orden Tack Jocke. Då förstod ingen varför han tackade Jocke men nu vet vi.

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL):

I tisdags vann Mikko Paso en jämn batalj på Flottviken. Hela 21 tisdags lediga var på plats och man kan inte annat än säga att tisdagarna är en succé. Vädret kanske kunde varit bättre men man kan inte få allt som gumman sa! Jag mötte någon som trodde detta evenemang var en företeelse endast öppet för Stäket men så är inte fallet. Alla i Stockholm får vara med i SPL så om du är ledig en tisdag var med.   Läs mer och följ tävlingarna/serien på nedan länk.

http://distriktetstockholm.se/resultat/pimpel/spl%20-%20stockholm%20pimpel%20league.html

Rapport från Täby Sportfiskare: Onsdagens tävling var på Rosersbergsviken. Resultat kommer men var inte ute vid denna pressläggning.

Veckans profil

Michael Boettge, årets värdiga vinnare av Lasse Fredlunds hederspris. Jag nominerade själv Micke och hade också en fyllig motivering. Jag fick till svar att man tackade för mitt initiativ men att valet redan var gjort. Jag blev glad inombords att Leif hade gjort samma val som jag. Micke är en ambassadör för fisket och en utomordentlig sådan när det gäller ungdomar och skolor och inte minst för de skolor som ligger i förorten. Jag minns för några år sedan när Jocke borrat tillsammans med Bengt-Uno och andra när han berättade att nionde klassarna var mer noga med hur man luktade och hur håret låg än vad man hade på fötterna. Det var Converse som gällde på den tiden vilket är att betrakta som en mindre lämpad sko för pimpelfiske och stöp som var fallet på Norrviken den dagen. MEN inte en enda hormonstinn kille erkände inför brudarna att man var blöt och frös om fossingarna, nänä, huvudet högt om man säger! Boettge var också den som tog över från Fredlunds blyertspennor och kollegieblock till att införa digitalisering, han susade alltid förbi ”boden” på väg hem för att fixa resultatlistor till hustruns stora ”uppskattning” och jag kan tänka mig att uppvärmd middag och soffan i vardagsrummet stått på programmet många söndagar för Micke. Han har som värd för Värtan Cup i olika former också visat att han är en storstilad tävlingsarrangör och att han tänker framåt med C&R och big 5. Att han är en urusel guide på havsöring är en annan sak för den gången jag körde ett guidepass blev det noll och intet i båten, men Micke skrev på hemsidan att det var gott om kontakter trots bleke så han har också en politiskt förmåga den spjuvern. Jag passar på att gratulera Micke till det pris du så väl förtjänar och jag passar också på att skicka en hälsning till Lasse Fredlund, du är saknad av alla på isen vännen.

Veckans Plutten

Innan: Erken Plutten.

Idag hann vi inte med någon intervju innan tävling men när jag drog reglerna så vräkte Plutten ur sig på sitt typiska sätt. Faan va svagt att inte ruska gränsmarkering, ska det vara så svårt att göra någon kväll.

 

Efter: Motsvarade vattnet dina förväntningar?

Plutten fick medalj i lag så han var säkert mer nöjd än de två som fiskade på fel sida gränsen och som diskvalificerade sig själva i ett telefonsamtal. Som svar på hans fråga så måste jag passa på att be att förklara, vi var fyra som kl 10.00-11.00 gjorde kontroll av Brunnsviken i fredags. Vi hade därifrån 2 timmar och 40 minuter bilväg fram och tillbaka till Erken. Vi hade säkert behövt minst 4 timmar på Erken för att ruska av 4 km. Dessa timmar fann vi inte på fredagen eller lördagen men i gengäld låg sjökort på hemsidan med alla gränser tydligt markerade. Vi kanske i framtiden slipper alla dessa sena kvällar med av ruskning om vi kan göra det på detta smarta sätt, speciellt efterssom det finns GPS i mobilen som kan visa exakt var du är i förhållande till en given karta. Så gjorde David när han kollade läget på bortre landet.

(Calle Andersson ruskade av gränsen för alla som fiskade på vänstersidan exakt 9.59, så där fanns det inga tvivel)

 

Hästnamnet

 

Delicious US, Bold Eagle och Nuncio, toppat med Propulsion och givetvis 12 till. Jag vet var på E-läktarn jag ska vara sista söndagen i maj, på Solvalla och Elitloppet. Ett lopp jag inte missat mer än en gång sedan 1973 när Ego Boy vann i skiljehit. Nu håller vi tummarna för att stjärnorna kommer och då blir det publikrekord kan jag lova. Året jag missade var när Pine Chip och Copiad stred inpå upploppet 20 meter före övriga och Berglöf tog segern när Pine Chipgalopperade kort före mål som slagen.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KRÖNIKAN

2017-01-30      Läs Krönikan i PDF

 

Sponsorer

Marcus Claussen, Formulapirken, Magnus Mankanpirken, Micke på Sportfiskeboden, ComHem, Jakob på Garpes Livs, Roger på Profilmäklarna, Peter på Ridderheims, en Åke å några anonyma givare och min granne Emil på Di Luca ska ha stora tack för er generositet att bistå prisbordet och lotteriet med så fina priser. Jag hoppas fler än jag tänker att handla hos er för att ge lite pay back.

DM serie 3 på Ullnasjön

Timpa kung av Ullnasjön, 8966 g. Hur faan är det möjligt, snackar abborren finska? Frågan är berättigad då han var totalt överlägsen alla och det förklarar också till viss del mitt eget fiasko, då jag inte kan finska. Gråmulet och onödigt blåsigt kan man säga en dag då om man tappade hatten fick återfinna densamma på Ullna golfbana i norra änden av sjön. Timpa sökte lä direkt höger från utgången med Hellgren och Anders Widerberg medan Robin och David tyckte att lite fläkt kunde dra igång fisken runt öarna. Jag o Jocke började ett stenkast från utgång tillsammans med typ 25 andra. Efter ca 30 minuter hade jag ca 20 abborrar men det var för glest så jag gjorde en omgruppering och sökte lä åt nordost o Jocke hängde på några minuter därefter. När 45 gått var de endast ett fåtal lycksökare kvar i startviken så det var inte dagens ställe. Classe sökte lyckan på Torkangrynnan och fann den och var dagens man frånsett de tre vise männen. Runt öarna fick man ingen bra träff men möjligtvis en ny mittbena i vinden, så dessa kom bort. De som eventuellt gjorde en sväng norrut vid golfbanan gick samma öde till mötes denna gång. Ute på djupet eller i vasskanterna gav ingenting, så var fanns fisken? Classe hittade som sagt några hål vid Torkan medan de som satt intill kunde se på. Hasse Eriksson var nöjd när han gick in och tyckte att hans knappa två kilo brukar ju räcka bra på Ullna men inte denna gång, en åttonde plats bland 12 old boys. Inga dåliga gubbar där inte, tur man inte är 70 ännu! Några fick nått bra slumphål typ Ullna men det var som vanligt, inga klara besked från fisken, om man bortser från de tre vise männen. Kasper, Melker och Baltasar hette de tre vise männen om man läser bibeln men det visste ni säkert redan men dagens tre vise män var Göran, Anders 5458 och Timo 8966. När vi andra äntrar invägningen så har vi lite skrammel i påsen och hade man skramlat bra var det 2-3 kilo men när dessa herrar väger in är det helt annat. Timpa som TäbyMästare, Anders som etta i herrklassen och Göran trea i samma klass. Klasse 5110 från torkan solklar etta i sin klass. Totalt 7 över 4 kilo, Anders Bergström totaltvåa på 6216, Istvan 4478, Hellman 4140 och Kim Bergkvist 4192 gjorde sju man över 4 kilo och samtliga sju satte upp Ullna på favoritlistan och bad om att få komma tillbaka till Ullnasjön nästa år. Lagserien var en jämn historia där Täbys Ödmjuka Pojkar vann med 20 g marginal och jag tror inte Micke Dahlin trodde på lagseger när han vägde in 246 g. När man inte kan själv ibland så är det bra att va i rätt sällskap, som flickan sa!

Lotteriet

Jag kan inte ens i skrivande stund förklara hur rätt Jocke hade när vi gick ut. Han sa att whiskyn hemma var slut och att han siktade på singlemalten, Jag sa att det vore än bättre om han vann korgen och svaret blev att jag tar den också. När Anna tar tredjepriset på lotten och en kvarting Bells så var familjen nöjda. När andrapriset dras så tror ingen att det är sant, Jocke viftar med en lott som visar att han tar hem singlemalten. Jag hade som prisutdelare svårt att finna ord, är det möjligt? När jag sen ropar upp blå lott nummer 73 som korgvinnare så hör jag Jockes röst svagt från höger, jag sa ju det! Jocke viftar med blå 73 och tar även denna vinst och familjen Tombola tar 1-2-3 pris i lotteriet. Jag faller ihop på marken, det är inte möjligt. Luften går ur alla lottköpare men jag kan glädja er med att vid nästa års TäbyM så får inte Jocke eller Anna köpa några lotter. De får inte ens handla nitlotterna efteråt!

Nu väntar vi i klubbledningen på besked på vad Lotteriinspektionens utredning kommer fram till. Var det rätt lott som vann?

Glömma Nyckeln

Direkt efter DM 3 på Ullnasjön tog Calle Andersson sikte på Lillsjön i Kungsängen och kvällskulan som enda deltagare, ingen kan påstå annat än att Calle är taggad på pimpel. Lillsjön är en sjö som inte brukar leverera men med Ullnasjön i bakhuvudet så vad kunde va sämre. Redan efter några hål hade han fyllt botten i påsen och när frugan ringer och meddelar att huset är öppet ca 50 minuter senare och att han alltså kommer in i huset så avbryts tävlingen. Som segrare utropas Calle Andersson och han får alltså en inteckning i det nya vandringspriset ”glömma nyckeln”.

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL):

I Rosersbergsviken avgjordes veckans SPL och vann av alla gjorde Totte på 5,0 kg. Vuxenklassen vann Lasse Sundberg 4,7 kg medan Anders Bergström 4,5 kg vann Juniorklassen. Hela 19 tävlande var med och kämpade. Kurre, Bengt-Uno och Totte började i starten men efter en stund ledsnade Kurre och Bengt-Uno på de små utan skulle söka upp de stora. Nu är just detta ingen enkel uppgift, men de fick en lektion av de två yngre damjuniorerna Carina och Caroline, så här enkelt är det visade damerna, Caroline tog två st 5 hektos, Carina en 850 g och sen avslutade Caroline med 1150 g. Kvar vid starten satt alltså Totte som till slut vann alltihop. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Rapport från Täby Sportfiskare:

Idag var det drabbning på Örnässjön och är man i zoonen så är man. Även denna dag visade Totte att gammal är äldst och tog andra raka i div 2. Totalt vann Bill T som hade över 4 kilo i påsen. Det var mest små abborrar men snittet hamnade nog runt 1,5 kilo i det dryga 30 man starka startfältet, nåja Kicki o Maj var också inräknade. Täby PF representeras av Bengt-Uno men har har svårt med motivationen när abborrarna är små som pekfingrarna. Han ligger faktiskt lite skrynkligt till och man har just nu svårt att förstå att han bara var några gram i sita tävlingen förra året för att ta hissen upp till div 1. Lite gråmulet men bra is, det var hela 20 cm på sina ställen.

Veckans profil

Hemmafiskaren Jocke Åklint. Före detta liftwaffen (alltså liftkortskontrollanten), tacobarägaren och sportfiskaren Jocke har ända sedan brorsan Micke och han gick med i Täby PF tidigt 70-tal haft ett stort intresse för pimpelfiske. Han har gjort fler SM än de flesta, ofta som medhäng till frugan Anna Ljungquist som ju mer eller mindre har haft patent på SM plats, men det har även blivit egna SM-biljetter också. Inga medaljer ännu dock men det var nära en gång. Än i dag grämer sig Jocke över att han inte nådde mållinjen på 45 min på Görväln vilket givit honom en medaljplats. Men framgångar har han haft, speciellt i klubbens tävlingar där han har flera inteckningar i serien och på de vandringspris vi delar ut under vintern. Jocke har varit ordförande för klubben i många år, tills för några år sedan när han överlät positionen till andra, så han har på flera sätt gjort positiva avtryck i klubben. Jocke som idag arbetar på Sportfiskeboden med trimning av ambassadörrullar som bästa gren bor en bit norr om Åkersberga där han har nära till båtplatsen i skärgården, landstället på Älgö och nära till naturen. Ibland väl nära sa han till mig förra veckan då vildsvinen nära bökat av den nya fiberkabeln. Vad de gör på hans tomt är oklart men med två så kompetenta fiskare i huset så borde det väl bli lite gott rens eller lite småabborre över tänker grisarna nog allt medan de letar med trynet i marken. Jocke och jag fiskar ofta ihop på DM tävlingarna vilket gjort att vi hjälpt varandra till framgångar. Om inte Jocke vinner tävlingen så vinner han lotteriet så gott som alltid, därför fick han smeknamnet Jocke Tombola förra vintern i min krönika. Han sa inför TäbyM att han tyckte det var orätt av mig att ge honom det smeknamnet, då han inte alls minns att han vunnit på så många lotterier, men efter söndagens makalösa avslutning är smeknamnet svårt att snacka bort. Jocke Åklint, en stor profil för Täby PF förr och nu.

Veckans Plutten

Innan: Ullnasjön Plutten.

Jag minns för två år sedan att du lovade mig att du aldrig skulle sätta din fot på Ullnasjön igen men redan förra året var du tillbaka. Har du tänkt om? Du ska veta att jag inte hade åkt om jag inte låg så bra till i totalen. Jävla skitsjö men ska sanningen fram så va Drevan ingen höjdare igår heller.

 

Efter: Motsvarade vattnet dina förväntningar?

Plutten vägrade svara på alla frågor, höll sig i bakgrunden och åkte hem utan att säga mussla. Kan det möjligen varit sista gången på Ullnasjön för honom?

 

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRÖNIKAN   ---    Vill man hellre läsa Krönikan i PDF Klicka:

2017-01-22

 

Krönika #1

Jag har fått förtroendet att skriva några rader varje vecka under säsongen på distriktets nya hemsida, vilken gammal stofil säger ungdomarna, ”hemsida” det heter ”siten” (uttalas sajten) numera. Några av er kanske har läst några av mina meningslösa rader på TPFs hemsida så ni vet hur detta kommer att bli, knappt läsbart och överdrivet säger merparten men det finns en ynka liten klick som inte gör att än att fördriva tiden på jobbet med att surfa runt för att få tiden att gå och då kan ju dessa rader ha sitt berättigande. På TPFs hemsida, förlåt site, kommer jag att fortsatta skriva men då med fokus på hur vi i TPF haft det sedan senast. Så ni som har extra mycket tid att slå ihjäl kan ju läsa båda krönikorna på båda ställena för här på distriketstockholm.se kommer det mesta vara fokus på vad som händer i Stockholmscirkusen på vintern.

Men inte ens jag kan ensam fånga upp allt som sker så jag hoppas ni alla vill hjälpa mig till uppslag. Så innan ni åker hem på söndagarna så kom gärna fram och berätta en anekdot från dagens DM tävling, alla slag under bältet är tillåtna och censur är inget vi sysslar med på min redaktion, tvärtom. Att fru Kindberg-Batra gått i säng med Jimmy natten mot idag är inget som sopas under mattan utan allt ska upp till ytan. Politik är underbart, hade man varit politisk krönikör hade jag klarat mig väl utan er hjälp för inom politiken bjuder man verkligen upp till dans.

Att Kurre i tisdags satte sina brodd, spikes, åt fel håll och tyckte det stack lite väl i hålfoten och att fästet inte var hundra är en viskning i politiska mått.

Trumpen, Kindberg-Batra, Jimmy, Löven och andra politiska ledare skall veta att redaktionen uppskattar deras klaverTrump.

Slutligen vill jag tacka Leif o Calle för förtroendet. Calle som sannolikt lider av svår inkontinens då han kissar på sig ibland då ha läst mina enkla rader medan Leif däremot är filbunken själv och hetsar sällan upp sig, vilken härlig duo.

Oberoende liberal

Trump som på fredagen äntrade tronen med budskapet, USA i centrum. Jag gillar det uttalandet, likt Neil Armstrong, a gigant step for mankind. Tänk vilken skillnad mot Löven senast o Reinfeldt därföre, vi ska utreda här, utreda där och minska lite lagom på andra ställen om utskotten tillstyrker utredanas förslag. Inte mycket tal om att sätta Sverige främst på världskartan där inte. Viktigast ändå: Låt oss hoppas att världens viktigaste politiker inte stänger alla vattenkranar för de som behöver dricka!

 

DM serie 2 på Erken

På Erken Kristineholm avgjordes DM2. MörtBosses hemmavatten, utökat hemmavatten dessutom. Solen sken till en början medan sista två timmarna var helt different, snålblåst och kallt skulle de flesta säga. Kristineholm igen och nu med ännu mer fisk tänkte de flesta och ännu större tänkte några. Nix, så blev det inte. Varken mer eller större, tvärtom faktiskt. Jag och Tombola gick mot vasskant där vi fått fisk förr. Med oss i släptåget fick vi Juha, Roger ”Sorpan” J, Klasse medan Litholm, Robin, Hellgren och David gick före, de kan ibland hitta själva. Vi blev inte så många som jag trodde sa Jocke när han innan start svepte botten ur en klassisk TT. Efter tre hål tittar vi på varandra, inte ett napp, vad händer? Utåt och där fanns de små krypen, på 5-6 meter! Jag var med bra i tre timmar men ballade fullständigt ur 10 kgs tempot sista timmen, Litholm hade en grymt svag början men hittade fisk en bit upp sista timmen och fyllde på rejält. Jocke var mer jämn över 4 timmar men sista timmen bad han till gud om att blåsa av skiten då hans fingrar inte var 100. Så Litholm gick vänster, Hellgren och David blev mer kvar medan Mikka gick höger mot klungan på det ”nya vattnet”. Vem tror ni gjorde rätt. Mikka såklart! Vem faan är Mikka undrar ni läsare av dessa meningslösa rader? Mikka Häkkinen är tidigare världsmästare i Formel 1 och Robin Hall kör på vanliga 70 vägar som om han vore Mikka. På väg in mot Rimbo och tävlingen så gör han med en V70 en dubbelomkörning i skymd kurva i minst 140 blås. Hade Länsman stått där hade Robin klarat sig för inte ens Länsman kan ju sätta dit Mikka! Mikka gick alltså till klungan och visade var skåpet står och vägde in dryga 10, han e i zoonen nu Mikka! Annars gjorde Sorpan ett smart drag och lämnade oss med timmen kvar för att fiska utanför starten. Där var det ju nästan ofiskat och gått om abborre. 25 romstinna i första hålet var liksom lite bättre än för oss idioter som var kvar i ”det tomma intet”. Sista timmen var som en begravning, en riktigt sorglig historia. Jag fick kanske ett tjog medan Tombola hittade ett lågt jämt tempo och där Litholm fiskade ikapp och förbi. Sen small det efterlängtande skottet och vi kunde snabbt väga in och smita från brottsplatsen. På vägen hem var snacket så långt ifrån fiske som möjligt, grabbarna David, Hellgren och jag hade fokus på Semlor, Green Day, temperaturen och kommande träningspass i veckan. Faan va jag längtar till Täby Mästerskapen, var? Vem vet?varför?.

Tisdag/Onsdag

Rapport från tisdagens Stockholm Pimple League (SPL):

Här kommer jag att rapportera om vad som eventuellt är sant eller inte från tisdagens omgång i SPL. Att Kurre vände spikesen åt fel håll och tyckte det stack i hålfoten var från förra veckan på Ryssgraven.

Rapport från Täby Sportfiskare:

Här kommer jag att rapportera om vad som eventuellt är sant eller inte från onsdagens drabbning för TäbySportfiskare. Att Rösjön är så full med växter att det är svårt att pilla ner pirken mellan stråna kan Lars Rudman stryka under på. När Wuoppan och BUM packade sig hemåt mot bilarna slog Wuoppan ett hål och det bara small.

Veckans profil

Hemmafiskaren Klasse Jansson blir först ut i en serie. Klasse Svanbergarn som är nybliven kattägare. Men man kan verkligen ifrågasätta kattens val av husse. Nåja, Klasse är en go gubbe som säkert ser till att katten får vatten, mat o kärlek. Katter har ju en förmåga att stryka omkring i alla häststallar då det ofta innebär att det vimlar av möss och råttor på dessa ställen och att katten i detta fall tog Klasse för häst är uppenbart, men till katten kan vi bara hälsa att hästsvansen normalt sitter därbak och inte på hjässan. Men helt fel är det inte för färsk fisk lär det ju bli och så lär det bli lite resor runt om i husbilen så den lär få se Sverige. Sen gillar inte katter vatten, men det löser sig för det är några hundra meter till Erken från huset och när husse glömt bort kvällsmaten så finns ju pizza i huset intill. Klasse har länge varit med i tävlingscirkusens formula 1 och blev så sent som 2016 svensk lagmästare i mete. Klasse är som jag känner honom väldigt positiv och man kan om man vill alltid få en kram. Hans händer är alltid varma och vi har pratat om det hemma vad som gör att vissa personer har denna fördel. Personligen så tänker jag mer på regelverket och undrar om han inte borde diskvalificeras på alla kyliga tävlingar då gubbtjyven inte fryser. Äh, jag gillar Klasse, inget att hymla om och jag hoppas han finns med oss i cirkusen 100 år till.

Veckans Plutten

Innan: Vad tror du om dagens tävlingsvatten Erken, Kristineholm?

Jag är inte så negativ faktiskt för här finns det grovsingar och dem skall jag ta. Men de e klart blir det såna där småttingar i massor är det bara skit.

 

Efter: Motsvarade vattnet dina förväntningar?

Ja men va faan, jag fick ju ingenting på balansarn. Fick byta till vertikal med 8ans krok men fick gå ner till 10an för de J-vla fyrkanterna till abborrar var inte större än så här (nu måttar Plutten ca 5 cm). För Helvete va små, jävla skitabborrar, men jag fick några med ränder på också. På en yta av 10 kvm så var det så mycket fisk att jag kunde rycka fast de Jävlarna. Några 3-4 hgs gjorde att jag åtminstone fick ihop 8534g vilket visade sig räcka till en jordskredsseger. Plutten har talat eller kungen har talat.

 

Vad säger du om Ullnasjön, Nä fy Helvete inte den pissjön! Den som lever får se.

 

Michael Molander 070-4443298

molander.michael@gmail.com